Na řidiče čeká samá objížďka


Převzatý článek z Náchodského deníku

Ilustrační fotografie.

Ilustrační fotografie. Autor: DENÍK/David Taneček

 

Náchodsko - Přes letní sezonu čekají na řidiče kruté časy, jezdit po náchodském regionu nebude žádný med. S příchodem jara se připravuje uzavírka hned několika hlavních tahů a všechny objížďky budou vedeny většinou po úzkých místních komunikacích.

 

Hned na začátku dubna se pro veškerou dopravu uzavře silnice č. II/303 v Bukovici u Police nad Metují. Tam bude od křižovatky ulic Ostašská a Na Sibiři po motorest prováděna kompletní rekonstrukce komunikace.

Stavební práce budou probíhat až do konce srpna, a tak doprava na Broumovsko bude opět komplikovaná, zejména v hlavní turistické sezoně.

„Objízdné trasy pro osobní dopravu a autobusy povedou přes Suchý Důl a Hlavňov. Nákladní doprava bude vedena přes Žďár nad Metují a Českou Metuji na Teplice nad Metují a dále na Broumovsko," informoval místostarosta Police nad Metují Jiří Škop.

Od pondělí 31. března se rovněž pro veškerou dopravu uzavře silnice z Hronova na Červený Kostelec a Trutnov. Na silnici II/567 Kostelecká v obci Zbečník se bude budovat nová kanalizace, chodníky a povrch vozovky.

Uzavírka začne od křižovatky ulic Hostovského a Kostelecká (u mostu) a silnice bude uzavřena až po konec obce Zbečník.

Jak informovala starostka Hronova Hana Nedvědová, objízdné trasy pro osobní dopravu povedou přes obce Studýnka a Horní Radechová do Červeného Kostelce. Osobní doprava a autobusy mohou využít rovněž trasu přes Velký Dřevíč, Rokytník do Červeného Kostelce. Nákladní doprava bude po celou dobu akce směřována z Hronova na Náchod a Červený Kostelec.

Předpokládaný termín dokončení stavebních prací je konec října letošního roku. Vše je ale závislé na koordinaci dodavatelských fir em.

Největší problémy budou mít občané, kteří na zhruba tříkilometrovém úseku plánované uzavírky bydlí. Pro ně se bude začátkem března pořádat schůzka s vedením města a dodavatelských firem, kde se dozvědí jak budou stavební práce probíhat a to jak budou jejich nemovitosti přístupné.

Pro letošní rok se připravuje ještě jedna uzavírka hlavního tahu a to v samotném Náchodě.

Město má v plánu zrekonstruovat kruhové objezdy. Prioritou bude objezd u Itálie, který by se měl přebudovat v návaznosti na nové autobusové nádraží.

Kdy ale k této uzavírce dojde, není prozatím rozhodnuto. Jelikož se jedná o jednu z nejvytíženějších komunikací v okrese, tak bude velice složité připravit vyhovující objízdné trasy.

Jak informovala tisková mluvčí náchodské radnice Nina Adlof, tak se o termínu zahájení stavby a objízdných trasách intenzivně jedná.

„Snažíme se vše připravit do nejmenších detailů, tak aby při uzavření mezinárodní komunikace nenastaly nějaké zásadní problémy. Musíme brát ohled také na to, že bude uzavřena silnice v Hronově a v Polici nad Metují," dodala.

 

Autor: Jiří Mach

Zdroj: Náchodský deník

 

 

 

 

V roce 2024 náš spolek podpořili:

Nadace Via, Město Hronov

 

 

V roce 2023 náš spolek podpořili:

Nadace Via, Město Hronov, Albi, GP BAU s.r.o., Umlauf

 

V roce 2022 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Albi

 

V roce 2021 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Albi

 

V roce 2020 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Albi, Umlauf

 

V roce 2019 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Albi, Umlauf, Wimex

 

V roce 2018 náš spolek podpořili:

Albi, Město Hronov

 

V roce 2017 náš spolek podpořili:

Albi, Wikov MGI a.s., Město Hronov, Petr Čuhanič, PINstudio Jan Záliš

 

V roce 2016 náš spolek podpořili:

Albi, Wikov MGI a.s., Město Hronov, Petr Čuhanič

 

V roce 2015 náš spolek podpořili:

Albi, Wikov MGI a.s., Město Hronov, Kadeřnictví Marcela Pavlíčková, Petr Čuhanič

 

V roce 2014 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Erika copy, Umlauf, Miroslav Vlach, Petr Čuhanič, Kateřina Smutná

 

V roce 2013 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Fond T-Mobile, Bezedos, CES-EKO, Trees s.r.o., Proto.cz, s.r.o., Martin Dankanič, David Matyska, Miroslav Vlach, Petr Čuhanič

 

V roce 2012 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Rivet Factory Česká republika s.r.o., Kateřina Smutná, Petr Čuhanič

 

Děkujeme za podporu.

 

 

Zbečník náš domov, z.s.

Zbečník 117
Hronov
549 31
+420 602 372 340 info.zbecnik@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode