Akce „Otevírání hřiště pro malé sviště“ se povedla

 

V pátek 2. května se nám i díky umoudřenému počasí podařilo úspěšně otevřít dětské hřiště za zbečnickou školou. Toto hřiště vzniklo během loňského roku ve spolupráci občanského sdružení Zbečník náš domov s městem Hronov dle projektu Školní zahrada ZŠ a MŠ Zbečník – relaxační zázemí pro rodiče s dětmi z grantového programu Fond T-Mobile pro Královéhradecký kraj. 

Ve dvě hodiny odpoledne začal doprovodný program, který se skládal ze sportovních aktivit a ručních dílen, kde si děti mohly zasadit bylinky do květináčů, vyrobit drátěné ozdoby nebo dřevěné výrobky. Překvapivě největší úspěch u dětí měly dřevěné meče a zakrátko se hřiště změnilo v jedno velké bojiště :-). Srdce nejednoho pamětníka starých dobrých časů muselo při tom pohledu na soupeřící děti zaplesat. Alespoň na chvíli přestaly myslet na dotykáče, tablety, notebůky, fejsbůky a podobné věci. I paní učitelky si pro děti přichystaly stanoviště na procvičení mysli, ale bylo vidět, že své ovečky očividně šetří a připravily si pro ně pouze puzzle a různé skládanky. 

Pro starší zúčastněné byla ve školní jídelně připravena provizorní výstava historických fotografií zbečnické školy a fotografií z průběhu plnění prací na našem projektu.

K dispozici bylo i občerstvení v podobě domácích koláčů, buchet, bábovek, utopenců, napečených a krásně ozdobených perníčků od paní Mrázové a nechybělo ani trochu specifické cukroví pod názvem „Bobečky naší ovečky“. Role prodávajících se úžasně zhostily žákyně páté třídy zbečnické školy, za což jim patří náš velký dík.

Ve tři hodiny se ujal slavnostní řeči Lukáš Pospíšil alias Likvidátor, který uvítal přítomné a poděkoval všem, kteří se podíleli na realizaci našeho projektu. Poté už paní učitelka Marcela Odvářková a místostarosta města Hronov Josef Thér slavnostně přestřihli – někteří se přitom i zapotili – pásku za velkého povzbuzování dětského publika. Místostarosta Josef Thér následně představil pamětní desku, která bude připomínat všechny, kteří se přičinili o znovuoživení prostoru za zbečnickou školou.

Rušné odpoledne si děti dále užívaly, dokud se sluníčko nerozhodlo, že už toho bylo dost a celkem znatelně se ochladilo. Akce byla dle předpokladů ukončena okolo páté hodiny, ale poslední účastníci se rozcházeli okolo sedmé.

Velké poděkování patří především městu Hronov, učitelskému sboru za úžasnou vstřícnost, paní Mrázové za výborné perníčky a všem žákům a žákyním – především z páté třídy – kteří byli moc šikovní a i díky nim můžeme říci, že to bylo moc pěkné odpoledne.

Zbečník náš domov, o.s.

 

Fotografie

 

 

 

 

V roce 2024 náš spolek podpořili:

Nadace Via, Město Hronov

 

 

V roce 2023 náš spolek podpořili:

Nadace Via, Město Hronov, Albi, GP BAU s.r.o., Umlauf

 

V roce 2022 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Albi

 

V roce 2021 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Albi

 

V roce 2020 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Albi, Umlauf

 

V roce 2019 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Albi, Umlauf, Wimex

 

V roce 2018 náš spolek podpořili:

Albi, Město Hronov

 

V roce 2017 náš spolek podpořili:

Albi, Wikov MGI a.s., Město Hronov, Petr Čuhanič, PINstudio Jan Záliš

 

V roce 2016 náš spolek podpořili:

Albi, Wikov MGI a.s., Město Hronov, Petr Čuhanič

 

V roce 2015 náš spolek podpořili:

Albi, Wikov MGI a.s., Město Hronov, Kadeřnictví Marcela Pavlíčková, Petr Čuhanič

 

V roce 2014 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Erika copy, Umlauf, Miroslav Vlach, Petr Čuhanič, Kateřina Smutná

 

V roce 2013 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Fond T-Mobile, Bezedos, CES-EKO, Trees s.r.o., Proto.cz, s.r.o., Martin Dankanič, David Matyska, Miroslav Vlach, Petr Čuhanič

 

V roce 2012 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Rivet Factory Česká republika s.r.o., Kateřina Smutná, Petr Čuhanič

 

Děkujeme za podporu.

 

 

Zbečník náš domov, z.s.

Zbečník 117
Hronov
549 31
+420 602 372 340 info.zbecnik@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode