Schůzka k projektu zbečnických chodníků

 

Vážení občané,

dne 29.ledna 2014 se konala v restauraci Pod Chlomkem schůzka OV Zbečník s paní starostkou Hanou Nedvědovou a slečnou Míšou Kajnarovou, ohledně projektové dokumentace na zbečnické chodníky. OV Zbečník předložil řadu dotazů a připomínek, které budou dále projednány s autory projektu. Dále byl OV Zbečník seznámen s dosud známými fakty a termíny této megastavby.

Vše se jistě brzy dozvíte oficiální cestou z Unásku, z hronovského webu a nebo živě na setkání občanů Zbečníka s vedením města Hronov, které by se mělo konat v měsíci březnu s největší pravděpodobností v sále Josefa Čapka v Hronově. Tento sál byl vybrán z obavy, že bychom se všichni zbečničáci nevešli do naší tělocvičny. Byl přislíben i autobus pro přepravu starších občanů.

Dovolím si tedy předběžně zveřejnit pár údajů, ale vše berte s rezervou, protože u takto velké akce nebude stoprocentně jisté asi nic. Co je tedy jisté, tak to, že nás nečekají lehké chvíle. Každý z nás se bude muset nějak a něčím omezit. Takto velká akce se zde prováděla naposledy před pětatřiceti lety a také se to zvládlo, takže musíme věřit, že to dobře dopadne i nyní. Bude se tedy budovat hlavní (splašková) kanalizace, v některých místech i dešťová kanalizace s vyústěním do zbečnického potoka. Dále se vybuduje nový most u bývalé hasičské zbrojnice. Tato stavba mostu by měla probíhat podobně jako u mostu na rovince u školy v roce 2007, tedy po půlkách. Dále se bude kompletně rekonstruovat silnice II/567 a chodníky. A aby toho nebylo málo bude vybudováno nové veřejné osvětlení a autobusové zastávky.      

S pracemi by se mělo začít 1.4.2014 a bude se pracovat po etapách. S kanalizací by se mělo pokračovat od půlky rovinky u firmy Wikov a zároveň by se mělo začít s budováním silnice od bývalého Tropiku. Přibližně s takovýmto rozestupem se bude stavba přesouvat směrem ke kosteleckým nebo chcete li zbečnickým kopcům. K ukončení prací na silnici II/567 a na hlavní trase kanalizace by mělo dojít koncem října tohoto roku.  

Po dokončení těchto prací nás pak bude čekat nový Zbečník s řadou změn, pro někoho možná i těžko stravitelných. Na druhou stranu bude u školy konečně vybudován nový osvětlený přechod pro chodce a každá autobusová zastávka bude mít přístřešek.

 

V současnosti bohužel nemáte možnost se seznámit s projektovou dokumentací z důvodu vyhlášení výběrového řízení na dodavatele stavby. Po ukončení výběrového řízení, by měl mít možnost si projekt již prohlédnout každý.

 

Doufám, že jsem si vše zapamatoval správně, protože pivo bylo obzvláště dobré:-). Nechtěl bych Vás zde klamat, děsit ani vyvolávat paniku.

Máte li nějaký dotaz, nebojte se a pište v sekci Otázky a odpovědi. Buď se Vám pokusím odpovědět sám a nebo Vám odpoví slečna Kajnarová. 

Přeji Vám všem mnoho zdaru.

 

Michal Lembej, toho času člen OV Zbečník

 

 

 

 

V roce 2024 náš spolek podpořili:

Nadace Via, Město Hronov

 

 

V roce 2023 náš spolek podpořili:

Nadace Via, Město Hronov, Albi, GP BAU s.r.o., Umlauf

 

V roce 2022 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Albi

 

V roce 2021 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Albi

 

V roce 2020 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Albi, Umlauf

 

V roce 2019 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Albi, Umlauf, Wimex

 

V roce 2018 náš spolek podpořili:

Albi, Město Hronov

 

V roce 2017 náš spolek podpořili:

Albi, Wikov MGI a.s., Město Hronov, Petr Čuhanič, PINstudio Jan Záliš

 

V roce 2016 náš spolek podpořili:

Albi, Wikov MGI a.s., Město Hronov, Petr Čuhanič

 

V roce 2015 náš spolek podpořili:

Albi, Wikov MGI a.s., Město Hronov, Kadeřnictví Marcela Pavlíčková, Petr Čuhanič

 

V roce 2014 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Erika copy, Umlauf, Miroslav Vlach, Petr Čuhanič, Kateřina Smutná

 

V roce 2013 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Fond T-Mobile, Bezedos, CES-EKO, Trees s.r.o., Proto.cz, s.r.o., Martin Dankanič, David Matyska, Miroslav Vlach, Petr Čuhanič

 

V roce 2012 náš spolek podpořili:

Město Hronov, Rivet Factory Česká republika s.r.o., Kateřina Smutná, Petr Čuhanič

 

Děkujeme za podporu.

 

 

Zbečník náš domov, z.s.

Zbečník 117
Hronov
549 31
+420 602 372 340 info.zbecnik@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode